Greet bakes great

Greet bakes great ...

Voilà, hier gaat "Greet bakes Great" dan. Een volledig wit blad dat gevuld moet worden. Deze keer geen tentstress van Bake Off maar “wit papier” stress. Hoe schrijven, voor wie schrijven, wat te schrijven. Bon, laat ik dus maar als mijzelf schrijven. Hier gaan we.

Tadadadaaaaa. Mijn website staat online. Ik ben net zo dolgelukkig als die keer met mijn broodstengels.

Image
Een nieuwe blog

Voor wie niet kan volgen. Ik heb meegedaan aan Bake Off Vlaanderen Seizoen 3 (2019). Mijn broodstengels (een technische proef) waren een overweldigend succes ;-)

Kruiden, specerijen, thee en de pure smaak van vruchten en noten.

Nu geen broodstengels maar mijn website. Tja waarom een website vraag je? Er zijn er al zoveel. Dat klopt, waarom zou ik mijzelf tussen al die mooie, flashy en perfecte websites wurmen? Waarom zou ik dat eigenlijk doen? Wel, omdat ik tijdens mijn zoektocht naar inspiratie voor Bake Off heel moeilijk mijn goesting vond. Hoe komt dat toch, je bent een moeilijke zeker? Nee hoor, ik vind van niet :-). Ik hou gewoon niet zo van suiker. Dat klinkt best tegenstrijdig, gepassioneerd zijn door patisserie maar niet houden van suiker. Tja, ik ben gewoon niet zo gek van de mierzoete smaak van suiker.

Dus toch een moeilijke! Nee hoor, ik heb gewoon een heel duidelijk beeld van wat welk soort patisserie ik graag eet. Ik hou van kruiden, specerijen en de pure smaak van vruchten en noten. Die smaken wil ik graag in mijn desserts verwerken. Natuurlijk zit er ook suiker in. Het is en blijft nu eenmaal patisserie. Maar het kan gewoon met veel minder. Net als boter, dat kan ook veel minder. Maar let op, ik ben geen gezondheidsgoeroe. Ik ben gewoon een mama met een gezonde levensstijl die ook graag dessert eet. Dus probeer ik patisserie vol van smaak te creëren en gezonder.

Patisserie en zijn geheimen

In het begin hield ik mijn recepten voor mijzelf. Ik had ze uiteindelijk zelf gecreëerd en daar was best veel werk en experimenteren in gekropen. Maar ja, die recepten waar ik zo fier op ben, stonden maar wat stof te vangen op mijn computer en af en toe belandden ze eens in de maag van mijn man.

Tot ik Mélanie Mayné van mamanfaitungateau ontmoette. Zij moedigde mij aan om mijn recepten en kennis te delen. Want patisserie en gebak, dat is om van te genieten, samen, met anderen. Wanneer ze me daarenboven ook nog eens vroeg om samen met haar een kleine video te maken voor haar adventskalender, ... toen was er geen ontkomen meer aan. Ik zou een website opstarten en beginnen delen. En zo geschiedde, in wel heel korte tijd (ik hoor al een paar mensen ja knikken tot hier) ...

Logo Greet bakes Great

De valkuil genaamd "perfectionisme".

Nu ben ik erachter gekomen dat een website opstarten en recepten delen niet in 5 minuten gefikst is. Er kruipt veel meer tijd in dan ik had gedacht. Respect voor zij die dat al zo lang doen. Toch wil ik voor mijzelf hier graag een kanttekening maken. In mijn opzoekingswerk naar inspiratie voor mijn website, kwam ik de meest fantastische sites tegen met geweldige foto's en sublieme teksten. Mijn drang om even perfect te zijn werd groot en ik was nog niet eens begonnen (oogrol).

Ik heb mijzelf even een halt moeten toe roepen. Ik neem hier de ruimte om mijzelf te zijn, minder perfectionistisch. Ik zal met mildheid kijken naar mijn foto's en mijn teksten lezen. Zo wil ik graag mijn energie steken in het ontwikkelen van recepten, ervaringen delen en jullie een bron aan inspiratie bieden. Als dat dan resulteert in wat minder perfectie, dan is dat ook goed genoeg. 

Weet dat ik heel hard heb gezwoegd op mijn recepten. Die zijn niet op magische wijze ontstaan maar het resultaat van veel en hard werk, veel proberen en ook veel proeven door mijn gezin/familie en vriendinnen en zelfs door mijn kippen. De recepten zijn met liefde gemaakt en komen recht uit mijn hart. Omarm ze met zorg en geniet ervan. (lees, geen plagiaat aub).

Oh ja, vragen zijn altijd welkom. Ik ben een voorstander van dialoog met wederzijds respect.

Have a great bake,

Greet

Sharing is caring

Reacties

Viviane Vanreybrouck

04/01/2020 - 20:03

Proficiat Greet !

Greet

05/01/2020 - 14:49

Dank je wel Viviane. Geniet van de recepten en have a great bake ❤

Reactie toevoegen

Lees ook

maanzaad cupcakes met een hart van lemon curd en tweekleurige topping

Brownies: intense chocoladesmaak, smeuïg en gezonder