EN
 

wie ben ik 2_2

 

Wie ben ik. Dat is een moeilijke vraag. In het jaar 2019 ben ik ondertussen al 39 jaar, gelukkig getrouwd en mama van twee schatten (af en toe monsters), dus er valt best wel veel te vertellen. 

Van opleiding ben ik ingenieur. 14 jaar lang heb ik als projectmanager gewerkt in de bouwsector. Een 3-tal jaren geleden had ik nood aan meer ontspanning, zelfontplooiing, een uitlaatklep voor mijn creatieve kant. Ik had me al ingeschreven voor een cursus schilderen maar na onze vakantie in de Alpen en het eten van talrijke, heerlijke kruidige Kuchen in berghutten, heb ik me op de valreep ingeschreven voor een cursus ‘brood- en banketbakker’. Wat als een hobby begon veranderde al snel in een passie. Gaandeweg mijn opleiding ontdekte ik hoe boeiend en uitdagend patisserie is.

Daar waar de ingenieur en de creatieveling in mij vaak botsten met elkaar, vond ik plots een manier om beide facetten met elkaar te laten samenwerken. Het sleutelen aan recepten, het zoeken naar gezondere ingrediënten, het spelen met kruiden en specerijen, daar wordt de creatieveling in mij helemaal gelukkig van. De limieten van de scheikunde aftasten, kijken of ik het proces kan aanpassen en naar mijn hand zetten, dat is waar de ingenieur in mij van houdt. Kortom, gespleten persoonlijkheid in harmonie en dat allemaal door een pateeke :-)

 

Wat voor soort bakker ben ik dan? Eén die houdt van smaakvol en niet "suikervol". Ik hou van de smaak van kruiden, specerijen, noten, vruchten, alles wat de natuur ons biedt. En ja ook boter en suiker en room, maar met mate. Patisserie is zoet maar de smaak van suiker mag voor mij niet overheersen. Dan proef je al die heerlijke andere ingrediënten niet meer. Mierzoet: nee, daar hou ik niet van!

 

wie ben ik

 

Wat ga je allemaal vinden op mijn site? Laat me beginnen met dit te zeggen: voornamelijk patisserie, gebak, dessertjes. Maar ik ben zoekende. Ik leer gaandeweg loslaten en ben al lang niet meer zo star als vroeger. Mijn horizon wordt steeds ruimer. Ik wandel graag, ik hou van de natuur. Ik hou van bloemen en maak af en toe een boeket. Ik brei graag. Misschien kom ik wel een quote tegen die me boeit en die ik wil delen. Ik wil in de eerste plaats graag mijn recepten delen maar ik wil ook graag anderen inspireren. Daarom heeft mijn website geen vast omlijnde opzet. Ik beschouw het eerder als een platform dat ik gebruik om te delen, om te inspireren en om te creëren

 

Have a great bake,

Greet

Oh ja, ik heb ook meegedaan aan Bake Off Vlaanderen seizoen 3 (2019). Dat avontuur staat beschreven in mijn Bake Off blog. 

Read more

Gingerbread cake with Hibiscus curd and vanille ganache